Transportsector in Amsterdam heeft moeite om aan goed personeel te komen

De laatste jaren is de transportsector in Nederland enorm gegroeid. Deze groei heeft te maken met de groeiende populariteit van webwinkels en andere bedrijven die producten via het internet verkopen. Deze producten gaan consumenten namelijk niet zelf meer in een winkelpand ophalen, maar worden na bestelling bij hun thuis bezorgd.

Door deze ontstane noodzaak is de sector transport vele malen groter geworden. Het heeft er ook voor gezorgd dat de transportsector steeds meer moeite heeft om aan goed personeel te komen. Er zijn misschien wel genoeg werkzoekende in ons land, maar deze mensen zijn lang niet allemaal goed geschikt voor het werken als bijvoorbeeld koerier Amsterdam

Gewenste karaktereigenschappen

transportsector personeelOm door de transportsector als goed personeel beschouwd te worden, moet je wel enkele karaktereigenschappen bezitten. Zo is een gewenste karaktereigenschap bijvoorbeeld dat je in staat moet zijn om zelfstandig te werken.

Als koerier word je met een volle bestelbus de weg op gestuurd en ben je vervolgens zelf verantwoordelijk voor het afwerken van de route. Je moet adressen zien te vinden waar pakketten afgeleverd moeten worden. Bij de aflevering van een pakket is een volgende eigenschap van je karakter gewenst.

Je moet namelijk ook enkele sociale vaardigheden bezitten om in de transportsector te werken. Het is immers noodzakelijk om een vriendelijk contact te hebben met de mensen waar je een pakket moet afleveren. Indirect ben je het gezicht van de opdrachtgever die het pakket heeft laten bezorgen.

Solliciteren bij een transportbedrijf

Als je interesse is gewekt door de beschrijving van de baan en de melding dat er een tekort aan goed personeel is, dan kan je gaan solliciteren bij een transportbedrijf. Laat bij je sollicitatie merken dat je de karaktereigenschappen bezit die we in de vorige paragraaf hebben vermeld. De kans dat je dan een baan aangeboden krijgt is heel groot. De bedrijven zitten namelijk te springen om goede werknemers. Het is een baan met goed vooruitzicht want de verwachting is dat de sector de komende jaren nog verder zal groeien. Uiteraard moet je natuurlijk wel in het bezit zijn van een autorijbewijs om als koerier aan de slag te gaan.

Comments are disabled