Je goud nu verkopen of juist niet? 

Als er een ding duidelijk is geworden in de afgelopen jaren, is het wel dat goud eigenlijk altijd zijn waarde blijft behouden. Natuurlijk fluctueert de prijs ervan, maar feitelijk is goud het enige ‘echte’ geld wat we hebben. Je zult misschien denken dat de Dollar of Euro geld is, maar feitelijk zijn dat valuta.  

Je kunt er eten, onderdak en andere goederen en diensten mee kopen, maar het heeft eigenlijk geen waarde. Het is in feite gebakken lucht. Vroeger was alle valuta zoals de Dollar gebaseerd op goud. Een land of overheid had dan altijd een bepaalde hoeveelheid goud achter de hand en de valuta was daarvan afgeleid.  

In 1971 haalde President Nixon de Verenigde staten van de zogenaamde ‘Gold Standard’. Een aangezien de Verenigde Staten sinds en de USD dollar een reservemunt was voor iedere andere valuta, kreeg had dit dus ook zijn uitwerking naar de rest van de wereld. Het verwijderen van de ‘Gold Standard’ zou tijdelijk zijn, maar is na 1971 nooit meer terug geherintroduceerd.  

Goud blijft altijd iets waard 

Vrijwel iedere valuta die ooit heeft bestaan is ingestort. Goud wordt al duizenden jaren gebruik om goederen en diensten mee te kopen en alhoewel de prijs schommelt blijft het altijd een waarde behouden. Niemand kan in de toekomst kijken, maar de kans is groot dat je over 100 jaar met goud nog steeds goederen en diensten kan kopen, of dat dan nog kan met euro of dollar is nog maar de vraag. Als je goud in je bezit hebt, kun je dat altijd verkopen voor valuta. Hier zijn speciale bedrijven voor die veelal van consumenten gouden sieraden inkopen. Je kunt verkoop je goud bij De Goudpost eens overwegen. 

De prijs die je voor je goud krijgt kan natuurlijk fluctueren. Alhoewel een inkoper nooit de marktwaarde kan bieden voor het goud (ze hebben immers zelf ook kosten en moeten er nog iets aan overhouden) is het wel zaak dat je een zo hoog mogelijk goudprijs ontvangt voor je sieraden. Kies daarom voor een betrouwbare inkoper die je een goede prijs kan bieden.  

Comments are disabled