Hoe bespaar je met een condensatieketel?

Iedere woning heeft natuurlijk energie nodig. Dit komt in de vorm van elektriciteit en gas. Beide zijn natuurlijk niet gratis en moeten dan ook worden afgenomen bij een energieleverancier. De kosten voor gas zijn doorgaans het hoogste. In de winterperiode, zoals nu, moet er natuurlijk worden gestookt om alles warm te houden.

verwarming kosten besparen

Maar ook in de zomer wordt er gas verbruikt om het water mee op te warmen, bijvoorbeeld om mee te douchen en mee in bad te gaan. Welke opties zijn er als men gaskosten wil besparen? In het artikel van vandaag willen we het daar eens over een condensatieketel hebben en andere vormen van energie besparen. Hierdoor kan uw rekening dus flink gaan dalen, wat uiteraard positief is. Het leven is immers al duur genoeg!

Zuiniger omgaan met uw verbruik

Als u minder energiekosten wilt maken is het een goed idee om eens te beginnen met het kijken naar uw verbruik. Door bewuster met deze fossiele brandstof om te gaan, maakt u een eerste start in een lager verbruik. Zo kan het bijvoorbeeld schelen door de verwarming een uur of zelfs anderhalf uur voor het slapen gaan al uit te zetten. Hiervan merkt u vrij weinig in het comfort, maar u bespaard hier toch veel energie mee. Ook hoeft de verwarming echt niet altijd op 20 graden te staan, ook met bijvoorbeeld 18 of 19 graden heeft u nog steeds een behaaglijk gevoel, terwijl u veel kosten bespaard op de lange termijn.

Schaf een nieuwe ketel aan die zuiniger in het verbruik

Ontwikkelingen op het gebied van CV ketels hebben er in de laatste jaren voor gezorgd dat ketels steeds efficiënter omgaan met gas. Om dezelfde hoeveelheid energie (warmte) te produceren is er dus minder gas nodig. Vanzelfsprekend ziet u dit bij een gelijk verbruik terug in uw energierekening. Als uw ketel tegen zijn einde aan loopt, dan is het in veel gevallen een goede keuze om deze te vervangen voor een nieuwe model. Deze nieuwe types worden ook wel HR ketel genoemd, wat staat voor hoge rendement ketels. Bij een nieuwe ketel zit ook meestal weer voor een periode garantie, dit verschilt per merk maar is meestal 1 of 2 jaar. In deze periode bent u er dus van verzekerd dat uw ketel altijd blijft presteren en komt u niet voor onverwachte kosten te staan.

Als uw nieuwe ketel eenmaal uit de garantieperiode is, dan wordt het aangeraden om vervolgens een onderhoudscontract af te sluiten. Dit zorgt ervoor dat uw leverancier onderhoud uitvoert en in de meeste gevallen heeft u dan ook recht op hulp bij eventuele problemen met de ketel. Goed onderhoud zorgt overigens ook voor een betere verbranding van de ketel, wat het verbruik ten absoluut goede komt.  Met een onderhoudscontract bij een CV ketel bent u dus ook verzekerd van hulp op locatie mocht er iets misgaan. Zo hoeft u in de winter nooit in de kou te zitten door een defecte CV ketel.

Comments are disabled