Eigen CV ketel nieuw model uitzoeken

Veel mensen met een koopwoning hebben een eigen CV ketel in hun woning hangen. Woont u in een appartementen complex dan is dit wellicht niet het geval. Als u echter zelf een ketel heeft, dan stookt u uw eigen gas. Dit is een kostenpost die flink op kan lopen.

Gas is namelijk best prijzig. Misschien bent u al bezig om wat energie te besparen, bijvoorbeeld door minder vaak te douchen of de verwarming een graadje lager te zetten. Allemaal zeer goede manieren om wat te kunnen besparen en aan het einde van het jaar misschien wel wat geld terug te krijgen van uw energieleverancier.

Oudere ketels verbruiken vaak meer dan nieuwe modellen

Als u echter een verouderde ketel heeft, dan verbruikt deze veel meer gas dan de huidige modellen. Nieuwere modellen CV ketel vervangen zijn voorzien van een nieuwe techniek welke ervoor zorgt dat efficiënter met gas omgesprongen wordt. Deze nieuwe technieken zijn het resultaat van jarenlange ontwikkelingen door de bedrijven die deze ketels leveren.

Het kan voor u dus wellicht interessant zijn om eens te overwegen om een nieuwe ketel in uw woning te plaatsen. Uw energierekening kan zo potentieel nog meer gaan dalen. Daar komt bij dat u ook een stukje meehelpt aan de vermindering van CO2 uitstoot, iets waar momenteel veel aandacht voor is.

Condenserende ketels

De nieuwe CV ketels worden ook wel condensatieketels genoemd. Deze ketels hergebruiken een deel van de condens waardoor een hoger rendement gehaald wordt. Op het internet is veel informatie te vinden over de werking van de ketels. Op Youtube zijn ook diverse filmpjes te bekijken, welke interessant zijn voor de meer visueel ingestelde mensen.

Als u op het internet gaat zoeken naar een nieuwe CV ketel, zult u eigenlijk enkel de nieuwe modellen vinden welke zijn uitgerust met deze techniek. Veel installatiebedrijven kunnen u helpen aan een nieuwe ketel. Er zijn diverse bekende merken zoals Remeha calenta, Vaillant en diverse andere. Informeer naar de beste keuze voor uw woning. Vaak kan er telefonisch advies gegeven worden.

Comments are disabled