Droge spieren vs. Lean Body Mass

sporten

sportenSporters hebben het al vrij snel over droge spieren. Hier gebruiken ze meestal een uitdrukking in het gewicht voor. Echter klopt dit vaak niet, dit komt door het feit dat mensen droge spieren en Lean Body Mass nog wel eens door elkaar heen halen.

Wij laten je in dit artikel zien dat er wel degelijk een verschil zit tussen deze termen. Wat ook een interessante manier is om af te vallen is intermittent fasting, meer hierover lees je op: https://www.droogtrainenacademie.nl/intermittent-fasting/

Wat is Lean Body Mass

Lean Body Mass (ook wel bekend als “droge massa”) is het totale gewicht van je lichaam min je vetmassa. Hiervoor kan er een speciale formule gevolgd worden. Lean Body Mass (LBM) = Totaalgewicht – Vetmassa

LBM omvat het gewicht van:

  • Organen
  • Huid
  • Botten
  • Lichaamswater
  • Spiermassa

In tegenstelling tot droge spieren, gebruikt Lean Body Mass het woord “droog” correct, omdat het het volledige gewicht van je lichaam min het vet beschrijft.  Daarom wordt het ook wel “Vetvrije Massa” genoemd. Omdat je Lean Body Mass zoveel onderdelen bevat, kan elke verandering in het gewicht van deze gebieden worden geregistreerd als veranderingen in LBM. Houd er rekening mee dat het gewicht van je organen bijvoorbeeld niet veel zal veranderen.

De botdichtheid zal na verloop van tijd afnemen, maar het belangrijkste is natuurlijk je spiermassa. Door je spiermassa te verhogen zal je in staat zijn om jouw Lean Body Mass ook te laten toenemen. Het mag dus duidelijk zijn dat de twee termen wel verschillend zijn, maar dat ze wel degelijk veel met elkaar te maken hebben.

Comments are disabled